Yrityksien tulevaisuus on tärkeää - kauppiaan mielipide


by Justiina S., 10.2.2023
Maailmassa tapahtuu koko ajan jotain pahaa. Viimeiset vuodet pahaa on tapahtunut lähempänä meitä suomalaisia ja erityisesti meille pakoon tulleet sodan uhrit tekevät asiasta konkreettisemman melkein meille kaikille. 

On tottakai ymmärrettävää, että viime vuosien tapahtumat muuttavat ihmisten ostoskäyttäytymistä. Etenkin sähkön hinnan nousu vaikuttaa pakostakin ihmisten ostovoimaan. On kuitenkin erittäin masentavaa ja uudelle yrittäjälle toki ahdistavaa seurata miten erityisesti pienemmät yritykset taistelee tällä hetkellä olemassa olostaan. En halua sanoa, että tukekaa pientä yrittäjää. Mielestäni ei ole tarkoituksen mukaista kannustaa ihmisiä ostamaan turhia tuotteita tms. Kuitenkin yritykset isot, sekä pienet ovat näinä päivinä yhteiskuntamme kantava voima. Paikalliset yritykset luovat kuntiin ja kaupunkeihin paljon tarvittuja työpaikkoja ja täten vaikuttaa suoraan usean henkilön ja jopa perheen elämään. Haluaisin lisätä, että työpaikat lisäävät myös ihmisten hyvinvointia, koska monille työssä käyminen on henkisesti elintärkeää. Monille kotona oleminen pidemmän aikaa ei sovi vaan ihminen erakoituu tai masentuu. Työpaikkojen lisäksi kaikki yritykset maksavat myös veroja ja nämä verotulot ovat elintärkeitä kunnille ja kaupungeille. Esimerkiksi meillä täällä Joroisissa on yrityksien hyvinvointi auttanut meitä pysymään budjetissa ja tämä taas näkyy suoraan kyvyssämme taata laadukkaita palveluja kuntalaisille. 


Tästä syystä haluaisin muistuttaa, että kun tarvitset jotain tuotetta tai palvelua niin on tärkeää ostaa se suomeen rekisteröidystä ja mahdollisesti paikallisesta yrityksestä. Näin meidän yhteiskunta toimii ja tämä on se tapa, jolla me kaikki voimme tuottaa hyvää omalle paikkakunnallemme, sekä suomelle. Saadessasi rahallesi vastinetta on palaute myös elintärkeää. Oli se hyvä palvelu tai laadukas tuote, niin siitä voi tilanteen tullen mainita kaverille tai tutulle. Viidakkorumpu on suurimmalle osalle yrityksiä se tärkein markkinointi keino. Jos asiakas saa hyvän kokemuksen yrityksestä ja kertoo siitä eteenpäin on se yrittäjälle kultaakiin kalliimpi teko. 

Kiitos kaikille tähänastisille Lelukauppa Jorolandian asiakkaille! Olette kultaakin tärkeämpiä yrityksen tulevaisuuden kannalta.