Sylipainot keskittymisen tai nukahtamisen tukena


by Justiina S., 27.6.2023
Suurinosa ihmisistä on jo tänäpäivänä kuullut painopeitoista, mutta sylipainot ovat osalle vielä tuntematon asia. Tämän olen huomannut tässä vuoden aikana, jolloin sylipainoja on ollut lelukaupan valikoimassa. Täten halusin kertoa sylipainoista hiukan lisää. Tietoni eivät perustu tutkittuun faktaan vaan on omaa mielipidettäni ja asiakkaiden palautteista opittua.

Mikä on sylipaino?
Sylipaino on pehmeä tuote, joka syliin, hartioille, jalkojen päälle tms aseteltuna auttaa painonsa avulla henkilöä rauhoittumaan ja/keskittymään paremmin.

Millaisia sylipainot ovat?
Sylipainoja on paljon erilaisia ja muotoisia. Meillä Lelukauppa Jorolandiassa on tällä hetkellä tarjolla 7 erilaista painotuotetta, joista 6 on sylipainoja. Painoa tuotteilla on myös eri määrät.

Meillä on kolme erilaista ja painoista lemmikkisylipainoa:
- Leikki-ikäisille/alakouluikäisille myymämme Täplä koirapaino on ehkä paras, koska se painaa alle kilon. Täplä on helppo ottaa syliin tarhassa tai muualla ja se auttaa lasta jaksamaan istua paikallaan ja kuunnella käsillä olevaa asiaa. Vaihtoehtoisesti, jos lapsen nukahtaminen on haastavaa voi sylipainon asetella lapsen jalkojen tai selän päälle. Mikä kullekin lapselle sopii parhaiten. Koska Täplä on ihanan pehmeä siitä voi helposti tulla lapselle tärkeä kaveri, jota voi silitellä ja helliä. Kangas on myös helppo pyyhkiä puhtaaksi kostealla rätillä. Täplä on myös erittäin hyvä tuki leikki-ikäiselle ja alakoululaiselle uuden opetteluun. Täplä ei arvostele vaan hänelle lapsi voi lukea rauhassa tai hänen kanssaa voi harjoitella laskemaan ilman pelkoa arvostelusta tai nolosta tilanteesta.
- Mäyräkoiran mallinen sylipaino ilahduttaa omistajaansa herttaisella olemuksellaan. Painoa koiralla on jo yli 2kg, joten ihan pienimmille se ei sovi. Tämä ihastuttava mäyräkoira toimii muuten samalla tavalla, kuin Täplä.
- Sylikissa Misu on mitä mahtavin kaveri. Misulla painoa on myös jo melkein 2kg ja tästä syystä ei sovi ihan pienelle, mutta tämä hellyyttävä kissa on kyllä minun mielestäni ihan paras näistä meidän tuotteista sylipainoksi. Eli, jos tarve on nimenomaan istuessa syliin ja keskittymiseen. Misulla on todella ihana karva, jota on terapeuttista silittää. Misun muoto on myös silitykseen mitä parhain. Misu sopii aivan varmasti koululaisille, mutta minun sydämessäni tämä tuote olisi mitä mahtavin kehitysvammaisten tai vanhusten kaveriksi. Kissa on painoltaa, kuin oikea kissa sylissä ja vaikka nyt toistan itseäni, niin tuo karva on aivan ihastuttavan tuntuinen ja Misun silittely on rauhoittavaa. Täten suosittelen tätä tuotetta erityisesti vanhuksille, joilla on vaikka aina ollut lemmikkejä, mutta se ei enää ole mahdollista. Tiedän, että tähän tarkoitukseen on tehty myös naukuvia robottikissoja. Silti sanoisin, että tämä on aivan mahtava tuote tähän tarkoitukseen, vaikka kissasta ei ääntä kuulukkaan. Tämä on myös ihan lempparituotteeni myymälässämme.

Sitten meillä on Tevellan painokäärme Sulo ja Jalo. Painokäärme Sulo painaa 1kg ja Jalo 2kg. Nämä sylipainot sopivat monenikäiselle. Käärmeet on valmistettu suomessa ja käärmeissä paino on ommelten avulla jaettu tasaisesti koko pituudelle. Täten näitä voi käyttää mainiosti hartioilla, jalkojen päällä tms istuen. Käärme on myös mitä mainioin nukahtamisen avuksi. Sen pituuden ansiosta sen saa laitettua mukavasti jalkojen ja/tai keskivartalon päälle. Painokäärme toimii mainiosta painopeiton sijasta, joka saattaa esimerkiksi kesällä olla aivan liian kuuma. Painokäärmeet ovatkin jo aika tuttu näky varhaiskasvatus ja etenkin koulumaailmassa. Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että nämä käärmeet sopivat erittäin hyvin kaikille, mutta erityisesti mielestäni voisivat toimia kehitysvammaisten, sekä vanhusten käyttöön. Eli jos nukahtaminen sinulla tai läheiselläsi on haastavaa niin suosittelisin ehdottomasti kokeilemaan sylipainotuotteita, kuten esimerkiksi nämä käärmeet.

Painolisko Luru on sitten aivan omaa luokkaansa. Lurussa painoa ei ole jaoteltu, kuten käärmeissä vaan täyte liikkuu Lurun sisällä vapaasti. Luru sopii hauskan ulkonäkönsä vuoksi hyvin koulumaailmaan, mutta miksi ei muuallekin. Lurua on myös hauska hypistellä, koska täyte tosiaan liikkuu liskon sisällä vapaasti. Luru sopii myös mihin vaan käyttöön, mutta oma mieltymykseni olisi syliin tai vielä paremmin pötköttelyyn ja nukkumiseen.

Lisäksi meillä on myös pieni lehden muotoinen painopeitto, jonka mukana tulee pieni Koala pehmolelu, joka soittaa rauhoittavaa musiikkia ja luonnonääniä. Ihanan painopeiton koko on arviolta noin. 60cm -70cm. Koko on arvioni, koska paketissa kokoa ei lue, enkä pysty avaamaan myytävää tuotetta niin, jotta tarkat mitat saisi otettua. Kuitenkin ihan mukavan kokoinen tuote on kyseessä ja tuo pieni koala soittorasian saa tarralla kiinni peittoon tai voi ottaa ihan kainaloon pehmoleluksi ja mukaan mihin vaan.

Toivotan siis teidät kaikki tervetulleeksi tutustumaan painotuotteiden maailmaan tänne myymälään tai verkkosivuilleni. Nämä tuotteet ovat kaikenikäisille ja kokoisille, mutta muistakaa erityisesti ne läheiset vanhukset, jotka eivät itse osaa tai pysty näitä tuotteita hankkimaan. Näinkin yksinkertainen asia voi tuoda vanhukselle tai sairaalle ison avun elämänlaatuun.