Tuotteet‪» Pelit‪» Lautapelit‪»

Carcassonne 2.lisäosa Kirjurit ja Kauppiaat

Carcassonne 2.lisäosa Kirjurit ja Kauppiaat


Hinta
17,95 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kpl


Varastossa
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Tuotteen kuvaus
Kirjurit ja Kauppiaat   on   Carcassonnen   lisäosa, joka vaatii peruspelin.  Kirjurit ja Kauppiaat  laajentaa  Carcassonnen  laattavalikoimaa 24 uudella laatalla. Uudet laatat ovat pääasiassa kaupunkeja, joissa on kauppatavaramerkkejä, mutta joukkoon mahtuu myös muutama muuten vain uusi laatta.

Lisäosan merkittävimmät uudistukset ovat muualla kuin laatoissa. Kauppatavara on yksi uutuus: tuotteita (viini, vilja ja kangas) kuvaavia pahviläpysköjä kerätään rakentamalla valmiiksi kaupunkeja, joissa on kauppatavaramerkkejä. Viimeisen laatan pelaaja kerää tavarat. Jokaisen tuotelajin enemmistön omistaja saa pelin lopussa kymmenen pistettä.

Possuja taas voi pelata pelloille, jossa itsellä on jo maanviljelijä. Possu lisää pellon arvoa. Kirjureita voi pelata samalla tavalla teille ja kaupunkeihin, joihin on nappulansa laittanut. Kun kyseistä tietä tai kaupunkia myöhemmin laajentaa, saa uuden vuoron.

Hyödyllinen lisä on myös kangaspussi, johon mahtuvat peruspelin ja kaikkien lisäosien laatat. Laattamäärän kasvaminen vaikeuttaa laattojen pinoamista, ja eri lisäosien laattojen taustojen värissä voi jo painoteknisistä syistä olla pieniä eroja. Pussi, josta laattoja vedetään, poistaa tällaiset ongelmat kätevästi.

 Kirjurit ja Kauppiaat  tekee pelistä hieman monimutkaisemman. Aloittelijoiden kanssa pelatessa kannattaa ehkä jättää osa uusista piirteistä pois, mutta kokeneemmat pelaajat oppivat uudet kuviot nopeasti. Uudistukset tuovat peliin paljon uusia strategisia käänteitä ja pidemmän päälle paljon kaivattua vaihtelua. Kauppatavarat ovat varsin kaupunkipainotteisia, mutta toisaalta rakentajat lisäävät teiden arvoa, kun aiemmin vähän hyödyttömät tiepalat saa hyödynnettyä lisävuoroiksi.

Lisäosa on pakkohankinta kaikille, jotka pitävät  Carcassonnesta  ja pelaavat sitä paljon. Uudet nappulat ja laatat tuovat peliin yksinkertaisesti niin paljon uutta.

Huom!Lisäosa, tarvitset peruspelin
Kieli: suomi
Pelaajamäärä: 2-6
Ikäsuositus: 8+
Julkaisuvuosi: 2016
Julkaisija: Lautapelit.f

Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 140 x 190 x 70 mm.


Kommentit
Lisää kommentti